ou_logo_tr

2007’den bu yana

Girişimci ruhu destekleyen genç üniversite…

Özyeğin Üniversitesi, uluslararası standartlarda eğitimin yanı sıra, bilgi üretmek, geliştirmek, yaymak ve elde edilen bilgi birikimini insanlığa ve topluma yararlı yeniliklere dönüştürmek hedefiyle Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2007 yılında kuruldu. Üniversite, sahip olduğu yenilikçi yapısı, sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımı, özgün ders programları ve araştırma faaliyetleri ile Türkiye ve bölgeye örnek teşkil eden bir üniversite modeli ortaya koymayı hedefliyor.

3.Kuşak Üniversite misyonunu sahiplenen, sürdürülebilirliği ve “topluma fayda sağlayan çalışmalar yapma” hedefini stratejik öncelikleri arasına alan üniversite, uluslararası deneyime sahip seçkin akademisyenleri liderliğinde, sahip olduğu araştırma laboratuvarları ve merkezlerinde geliştirdiği çok sayıda proje ve patent ile özgün, yaratıcı ve kullanılabilir bilgi üretiyor. Sunmuş olduğu araştırma fonu global uygulamalara kıyasla oldukça ilgi çekici düzeyde olan üniversite, uluslararası ve ulusal sıralamalarda da pekçok başarıya imza atmış durumda.

TÜBİTAK tarafından yayımlanan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”nde 2012 yılından itibaren “2000 yılından sonra kurulan tüm üniversiteler arasında birinci sırada” yer alıyor; farklı sektörlerden kurumlar ile yaptığı iş birlikleriyle de toplumsal gelişime katkı sağlıyor. Kuruluş stratejisinde öne çıkardığı önemli değerlerinden biri sürdürülebilirlik olan üniversite, sürdürülebilir bir yaşam biçimine öncülük edecek çalışmalara hız vermek üzere Sürdürülebilir Kalkınma Plaformu’nu kurdu.

Şartları ne olursa olsun başarılı öğrencinin uluslararası standartlarda iyi bir eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi’nde, 2017-2020 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 89’u burslu öğrenim görüyor. 2015 yılında hayata geçirdiği Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı kapsamında ise başarılı fakat maddi olanakları kısıtlı öğrencilere tam burslu olarak öğrenim imkanı sağlıyor.

Girişimcilik vizyonu ile kurulan ve bu yaklaşımı tüm birimlerine uygulayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini sadece profesyoneller olarak değil, “bireysel”, “kurumsal” ve “sosyal” girişimciler olarak yetiştirmeyi, mezunlarının yeni girişimcilere rol model olmalarını, girişimcilik ekosisteminde öncü roller üstlenmelerini de hedefliyor. ÖzÜ öğrencileri henüz öğrenimleri sürerken kendi şirketlerini kurabildikleri gibi, profesyonel gelişim ekibinden aldıkları kariyer danışmanlığı hizmeti ve Sektörel Çözümler dersleri ile de çalıştıkları kurumlarda girişimcilikleriyle fark yaratma potansiyeline sahip oluyorlar.

280.000 m2’lik alana yayılan Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikalı binalarına sahip İstanbul Çekmeköy Kampüsü’nde toplam 14.143 öğrenci 6 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 enstitü çatısında, 23 lisans ve 43 lisansüstü programa dahil oldu.

Rakamlarla ÖzÜ

6 Fakülte
2 Yüksekokul
3 Enstitü

6.115 Mezun
%71’i iş hayatında
%18’i lisansüstü eğitimde

8.028 Öğrenci
%89’u burslu

23 Lisans
43 Lisansüstü Program

461 Akademisyen
268 Patent

888 Girişim
Desteği