Rehabilitasyon Merkezleri

İzmit Rehabilitasyon Merkezi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası gerçekleştirilen en önemli rehabilitasyon çalışmaları arasında yer alıyor.

Yerel ve uluslararası iş birlikleri ile hayata geçirilen merkez, deprem mağdurlarına yüksek kalitede ayakta tedavi, fiziksel, psikolojik ve sosyal destek hizmetleri sağladı. 2002 yılına kadar AÇEV yönetiminde faaliyet gösterdikten sonra, proje paydaşlarından biri olan Kocaeli Üniversitesi’ne devredildi. Türkiye için önemli bir model olan merkez, halen tedavi ve eğitim merkezi olarak faaliyet göstermeye devam ediyor.

Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi, 2009 yılında Gaziantep Belediyesi ile iş birliğinde 14-19 yaş arası madde bağımlısı sokak çocuklarına hizmet vermek amacı ile kuruldu. Merkez, tedavi ve rehabilitasyon faaliyetlerine ek olarak, meşguliyet tedavisi ve mesleki eğitim alanında danışmanlık hizmetleri de sunuyor.

Merkezde tekstil, duvar örme, mozaik, takı tasarımı, müzik ve diğer sanat alanlarında eğitimler veriliyor. 15.000 m2’lik kapalı alana yayılan 2.500 m2’lik merkez, gençlere rehabilitasyon hizmeti noktasında önemli bir örnek teşkil ediyor.

İzmit Rehabilitasyon Merkezi’nde elde edilen tecrübeler ile AÇEV’in Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Psikolojik Travma ve Krize Müdahale Araştırma ve Eğitim Derneği (PAYE) ile iş birliğinde hayata geçirdiği Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi, 23 Ekim 2011’de Van’da gerçekleşen trajik deprem sonrası faaliyete başladı.

Başta kadın ve çocuklar olmak üzere tüm aile üyelerine psikolojik rehabilitasyon, psiko-sosyal destek, danışmanlık ve eğitim hizmeti sunan örnek bir uygulama olarak faaliyet gösterdi. Yönetimi 2013 yılında Van 100. Yıl Üniversitesi’ne devredilen merkez, yerel halka hizmet vermeye devam ediyor.

Kurum ve İnisiyatif Destekleri

Özyeğin Sosyal Yatırımlar, başta eğitim alanında olmak üzere, girişimcilik, gençlik, afet – insani yardım, sağlık, kültür, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sivil toplum gelişimi gibi farklı odak alanlarında çalışan kurum ve inisiyatiflere ayni ve maddi katkı sunuyor.

Alanında başarılı işler gerçekleştiren kurum ve inisiyatiflerin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacı ile verilen destekler ile bu zamana kadar farklı olgunluk seviyelerinde 200’den fazla yerel ve global kuruma ulaşıldı.

 

Özyeğin Sosyal Yatırımlar, diğer kurum ve inisiyatifleri temsiliyet rolleri ile de güçlendiriyor. 2020 itibariyle, 40’ı aşkın kurumda mentorluktan yönetim kurulu üyeliğine kadar uzanan yelpazede gerçekleştirilen bu temsiliyetler ile Özyeğin Ailesi, hayırseverlik alanında sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübesini farklı alanlarda faaliyet gösteren ekipler ile paylaşıyor.

Rakamlarla Diğer Kurum Destekleri

3
Rehabilitasyon Merkezi
İnşaası

40+
Kurumda
Temsiliyet

200+
Kurumla
İş Birliği